Weekend weg naar Düsseldorf

 In Evenement
Weekend weg
naar Düsseldorf

We vertrekken vroeg op de vrijdagochtend met 32 leden naar Düsseldorf. De sfeer in de bus zat er direct goed in onder meer door de verse koffie en lekkere koeken van Banketbakker Oonk. De reis verloopt soepel en we komen ruim op tijd aan bij onze eerste stop. Een bezoek bij Brauerei Kürzer voor de lunch en een proeverij van hun eigen brouwsels. Natuurlijk een Altbier waar Düsseldorf om bekend staat.
Na een snelle check in bij het hotel vervolgen we de trip per fiets. Samen met een ervaren gids verkennen we Düsseldorf. Al fietsend zien we de verschillende mooie plekken van deze gave bruisende stad.

Na de fietstocht is er tijd om op eigen houtje de stad te verkennen of om lekker langs de Rijnkade te vertoeven. ‘s Avonds brengt onze buschauffeur ons naar het restaurant. Zij staat het hele weekend tot onze beschikking en zet ons dus netjes af voor de deur van de Meerbar in de Medienhafen. Een fantastisch restaurant met mooie gerechten. Hippe loungie sfeer, een ideale plek voor een goed begin van de avond.
Na het diner is het tijd om de stad en de bars te verkennen. En uiteraard hebben wij de stad Düsseldorf uitvoerig bestudeerd de meesten tot in de late uurtjes.

De volgende ochtend zien we elkaar bij het ontbijt niet te vroeg, want we kunnen gelukkig laat uitchecken!
‘s Ochtends is er nog ruimte om de stad in te lopen of lekker in het hotel te blijven. Rond het middaguur vertrekken we richting Gelsenkirchen. Om precies te zijn de Veltins-Arena waar Schalke04 die dag tegen Düsseldorf speelt. Ondanks dat Düsseldorf de dag ervoor erg goed voor ons is geweest, bonkt ons rode hart toch net iets meer voor Schalke. Voor de wedstrijd bezoeken we de Schalkebistro voor een stevige lunch.
Onder het genot van een heerlijk Veltins biertje per glas of vat (bucketlist check!). Klaar voor het bezoek aan het overweldigende stadion- plek voor ruim 60.000 fans. Onder het genot van de catering de Kinkelder was het goed vol te houden. Dat vonden de Duitsers om ons heen trouwens ook! Rare Holländer. De wedstrijd eindigde jammer genoeg voor Schalke in een 3-3 gelijkspel. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er was nog genoeg te bespreken en terug te blikken, dus de terugweg verliep snel. Ook mede door cateraar de Kinkelder die blijkbaar ook DJ-skills bezit.

Kortom een fantastisch weekend. Veel gesproken en veel gelachen met elkaar.

Marloes Haarhuis Haasewinkel

Voorzitter
BINT Business in Twente

Recent nieuws